dijous, 20 de setembre del 2012

Tècniques d'entrevista ( I: La Tècnica Superman)


Avui parlarem d'un dels primers problemes que es troba l'individu que té una feina, però en busca una altra. Quan en la feina actual va vestit d'allò que els yuppies en diuen casual, o sigui, mig (in)formal; i ha d'acudir a l'entrevista clàssicament formal, es troba amb un petit dilema: anar sobrevestit a la feina, o anar menys arreglat del compte a l'entrevista. Anar a la feina habitual amb vestit si no t'hi esperen és molt incòmode, fa passar nervis innecessaris perquè canta com una cloïssa. I sota cap concepte es pot anar a l'entrevista amb texans [evidentment aquesta afirmació varia amb el sector, però d'altra manera el procediment que s'explicarà no tindria sentit].

Aquí és on entra en joc una tècnica que he desenvolupat de manera quasi científica en els darrers mesos i que s'anomena la Tècnica Superman. La norma és anar vestit a tot arreu com cal. Per això, s'ha de planificar bé la roba: si hem de vestir casual a la feina, escollirem una camisa amb els texans. La roba d'entrevista (preferiblement vestit de pantaló) es deixa en una bossa a banda. [Els complements que combinen amb la roba formal -arracades, mocador si s'escau, etc.- els hem de dur ja posats]. El segon pas, és guardar acuradament la muda durant el dia. Si el candidat va en cotxe/moto, ho té més fàcil, perquè pot deixar l'americana i/o els pantalons, a la maleta, i oblidar-se'n fins l'hora de l'entrevista. Si no, passem al plan B: la bossa [recomanable les bosses de cartró grans] ha d'amagar-se (sota la taula, sempre) en arribar a la feina, i cas que un dia per casualitats de la vida ens enxampin, dir que és un vestit que durem a la tintoreria [atenció, les excuses, en general, no són repetibles].

En el moment de sortir cap a l'entrevista, depenent del temps que tinguem i sobretot d'on estigui ubicada l'empresa, triarem el lloc pel canvi de roba. Si l'entrevista és al centre de la ciutat, és recomanable mirar d'arribar quinze o vint minuts abans, i buscar un bar proper per canviar-se al bany i fer un tallat (descafeïnat). [En relació al tema de sortir amb temps, entraria en joc una altra tècnica important: la Tècnica Escapisme, que tractarem en un altre apartat]. La situació és un pèl més complicada quan s'ha d'anar a polígons amb la moto. En aquest cas, és millor canviar-se abans d'arribar-hi. Per experiència pròpia desaconsellaria canviar-se a l'ascensor de la feina actual en el moment de baixar. Però aquí cadascú...

1 comentari:

Sanes aportacions