dimecres, 15 d’agost del 2012

La fabulosa realitat (II)


Vet aquí el formiguer el nom del qual no vull recordar. Els darrers dos anys havien estat durs quant a la recollida de gra i a la mala època s'hi va sumar la política de la Selva. Amb el canvi de tro del Rei, hi ha sempre relleu de grills. Ja se sap que cada rei col·loca els de la seva corda. Només arribar, els nous senyors del formiguer van decidir que amb la reducció de gra sobraven formigues, i alguna marieta. Així que van posar en marxa un PAF! (Pla d'Ajust Formiguer). Les formiguetes que quedaren havien de treballar més hores i més ràpid, mentre els tres grills s'engreixaven des dels seus trons.

L'ambient al formiguer era terrible, d'ansietat, preocupació i tristesa. Algunes de les marietes més joves i preparades per volar van començar a mirar de canviar els aires tòxics d'aquella olla de grills per un rusc d'abelles (es deia que l'ambient als ruscs era multinacional i més professional ).

Però moltes de les formigues afectades pel PAF!, entre elles la Formiga Amiga, tenien més de dues primaveres*, pel que als altres formiguers no era fàcil que les acceptessin. Temps difícils per ser formiga.

L'Amiga va ser desterrada del formiguer amb 27 grans d'arròs per hivern treballat. Ella que sabia les quantitats de gra que s'havien endut els grills al llarg de trenta primaveres! Ella que era besnéta de les fundadores del formiguer!

En l'actualitat la formiga Amiga encara està pensant si fundar el seu propi formiguer capitalitzant atur, o si començar a vendre gra al mercat negre de la Selva. Les seves amigues no poden ajudar-la perquè es troben en situacions similars. I és que mentre manin els Lleons i els grills siguin els amos dels formiguers, una formiga sola té poques opcions.

No patiu nens, la formigueta se'n sortirà. I un dia, els besnéts dels besnéts dels besnéts de la formigueta, viuran en formiguers on no hi haurà grills que robin, només formigues treballadores. Aquesta és la única esperança de la Selva.

I vet aquí un grill i vet aquí una marieta, aquesta és la història de la Formigueta.


* Dues primaveres és l'equivalent a 45 anys humans

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Sanes aportacions